Workshops of cursussen klassiek beeldhouwen/beeldsnijden 

Beeldhouwen is het wegnemen van materiaal tot er een bepaalde vorm ontstaat (extractie). Klassiek beeldhouwen/beeldsnijden is een puur ambachtelijk ambacht dat al eeuwen lang onveranderd wordt uitgevoerd. De bedoeling van deze cursussen is dat het ambacht en de daarbij behorende technieken niet verloren gaan. Alleen met deze methode, technieken en kennis van de gereedschappen kunnen in de toekomst het bestaande erfgoed behouden blijven.

Workshop

Met de workshop laten we u een kijkje nemen in de wereld van de beeldhouwer/ beeldsnijder. Het zelf voelen hoe een guts door het hout snijdt en het maken van een werkstuk geven een goede impressie. Deze workshops vinden een paar keer per jaar plaats afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Na uw aanmelding geven wij ruim van te voren aan wanneer de workshop plaats vindt (altijd op een zaterdag). De kosten van deze workshop bedragen € 65,00 incl. koffie, thee en een lunch. De workshop vindt plaats in het atelier aan de Noordendijk 173a 3311 RN Dordrecht.

De eerstvolgend workshop vindt plaats op zaterdag 16 november 2019 (inschrijvingen zijn begonnen).

Opstap cursus

De opstapcursus is bedoeld om de cursist te laten voelen en ervaren wat hout is, wat gutsen zijn en hoe ermee te werken. Verder komt aan bod: het voorbereiden zoals tekenen, het uitzetten en snijden van een ornament. Ook het leren slijpen van de gutsen komt aan de orde (goede en vooral scherpe gutsen zijn essentieel). De opstap cursus omvat 10 lessen op de donderdag  en is zowel ‘s middags als ‘s avonds te volgen. De kosten bedragen € 250,00. De opstapcursus vindt plaats in het atelier aan de Noordendijk 173a 3311 RN Dordrecht.

De eerstvolgende opstapcursus begint op donderdag 5 september 2019 middags van 13.00 uur tot 16.30 uur. De avondcursus begint om 18.30 uur tot 22.00 uur. (VOL).

De eerstvolgende opstapcursus begint op donderdag  9 januari 2020 middags van 13.00 uur tot 16.30 uur. De avondcursus begint om 18.30 uur tot 22.00 uur. (Inschrijvingen zijn begonnen).

Cursus voor gevorderden

Na de opstap cursus bieden wij de mogelijkheid om door te gaan met de cursus voor gevorderden. Tijdens deze cursus gaan we dieper in op de vormmaterie (theorieles), het tekenen en het snijden van een ornament. Ook een uitstapje naar een museum of kerk behoren tot de leerstof. In een mogelijk vervolgjaar beginnen we aan een figuurlijk beeld met de daarbij behorende technieken. Naast tekenen en snijden komen dan boetseren en gipsgieten aan de orde.

De cursus voor gevorderden op de woensdag, werkt met een strippenkaart van 10 lessen die steeds verlengt kan worden en loopt parallel aan het schooljaar. De cursus voor gevorderden vindt plaats  in het atelier aan de Noordendijk 173a 3311 RN Dordrecht. De strippenkaart van 10 lessen kost € 250,00 en word afgestreept als men aanwezig is.

Cursus Portret Boetseren – Kleischetsen

De cursus Boetseren – Kleischetsen omvat het maken van een portret in klei aan de hand van een levend model. Je leert  zien door te kijken om dat vervolgens over te brengen in de klei. We beginnen met het leren maken van een armatuur; er wordt getekend, gemeten en er worden foto’s gemaakt van het aanwezige model. Na deze voorbereidingen gaan we over tot het opzetten van het portret in klei.

De cursus, 4 donderdag avonden van 18.30 uur tot 22.00 uur, wordt  gegeven door Clim Schots in het atelier van Art-Beid, Noordendijk 173a 3311 RN Dordrecht.  Kosten voor de cursus € 135,00 inclusief materiaal en het gebruik van de daarbij behorende gereedschappen.

Art-beid start op donderdag 21 november  met de Cursus Portret Boetseren – Kleischetsen  (inschrijvingen zijn begonnen).

Workshop Portret Boetseren – Kleischetsen

Met de workshop Portret Boetseren – Kleischetsen op de zaterdag laten we u kennismaken met het opzetten en uitwerken van een portret in klei. De workshop, van 10.00 uur tot 16.00 uur is inclusief een lunch, koffie of thee. Kosten voor de workshop € 65,00 inclusief materiaal en het gebruik van de daarbij behorende gereedschappen. De workshops worden gegeven in het atelier van Art-Beid, Noordendijk 173a 3311 RN Dordrecht.

Eerstvolgende workshop Portret Boetseren – Kleischetsen is op zaterdag  7 september, maximaal 10 personen (inschrijvingen zijn begonnen)

Eerstvolgende workshop Portret Boetseren – Kleischetsen is op zaterdag 2 november, maximaal 10 personen (inschrijvingen zijn begonnen)

Inschrijven voor bovenstaande cursussen/ workshops kan via Contact. Voor eventuele vragen of toelichting kunt u bellen of mailen met Clim Schots. Telefoonnummer en email vindt u eveneens bij Contact.