Portret Boetseren

De cursus portret boetseren omvat het maken van een portret in klei aan de hand van een model. Je leert zien door te kijken om dat vervolgens over te brengen in de klei. We beginnen met het leren maken van een armatuur; er wordt getekend, gemeten en er worden foto’s gemaakt van het aanwezige model. Na deze voorbereidingen gaan we over tot het opzetten van het portret in klei. Bij het opzetten komen we al snel in aanraking met de anatomie van het gezicht. Hiervoor zijn wat richtlijnen die geoefend gaan worden. Het uitwerken van het gezicht en het haar komen hierna aan bod. Vervolgens gaan we afwerken en wordt het portret uitgehold om te kunnen worden gebakken.

De cursus, 4 dinsdag avonden van 18.30 uur tot 22.00 uur, wordt  gegeven door Clim Schots in het atelier van Art-Beid, Noordendijk 173a 3311RN Dordrecht. Kosten voor de cursus € 145,00 inclusief materiaal en het gebruik van de daarbij behorende gereedschappen.

Voor de klei wordt een vergoeding gevraagd. Het maximaal aantal deelnemers is 10.

Na het volgen van de cursus is verdere verdieping in het boetseren mogelijk met het volgen van de cursus voor gevorderden. Tijdens deze cursus verdiepen we ons in het portret boetseren door neuzen, monden, ogen en oren te oefenen, alsmede het boetseren van de schedel. In een later stadium boetseren we het menselijk lichaam met de daarbij horende anatomie. Deze cursus vindt plaats op de dinsdagavond van 18.30 uur tot 22.00 uur. De cursus wordt gevolgd met behulp van een strippenkaart van 10 lessen, waarbij word afgestreept als je bent geweest. De kosten van de strippenkaart zijn  € 250,00 exclusief materiaal.