Workshops en cursussen klassiek beeldhouwen/houtsnijden en boetseren

Art-Beid biedt de mogelijkheid om workshops en cursussen te volgen in zowel het klassiek beeldhouwen/houtsnijden als in boetseren.
Een workshop is bedoeld om kennis te maken met de techniek, het materiaal en de gereedschappen. Tijdens een opstapcursus volgt hierop een verdieping. Daarna is het mogelijk om door te stromen naar de cursussen voor gevorderden.

Gedurende de workshops en opstapcursus wordt doorgaans met een vaste opdracht gewerkt. Het gebruik van materialen en gereedschappen is in de cursusprijs inbegrepen. In de cursus voor gevorderden is het mogelijk om zelf een beeld of houtsnijwerk te kiezen. Cursisten gaan dan met eigen gereedschappen en materialen werken.

workshop

Workshop klassiek beeldhouwen/houtsnijden

Met de workshop laten we je een kijkje nemen in de wereld van de beeldhouwer/houtsnijder. Het maken van een werkstuk geeft een goede impressie. Deze workshops vinden een paar keer per jaar plaats, afhankelijk van het aantal inschrijvingen.
Iedereen vanaf 16 jaar kan deelnemen aan een workshop; ervaring is niet nodig. Het werkstukje, dat we op deze workshop maken, is een tudorroos in eikenhout. Tijdens de workshop wordt het een en ander uitgelegd over het klassiek beeldhouwen/houtsnijden. Hierbij komen de gereedschappen en houtsoorten aan bod en kan er een kijkje worden genomen in het beeldhouwatelier.
De workshop is inclusief koffie, thee en een lunch. Het gebruik van de voor de workshop benodigde gereedschappen en het hout zijn eveneens inbegrepen.

Informatie & inschrijven
opstapcursus

Opstap cursus beeldhouwen/houtsnijden

De cursus klassiek beeldhouwen/houtsnijden bestaat uit 10 lessen. In deze cursus leren we door middel van diverse oefeningen het op klassieke wijze hanteren van gutsen. Aan de hand van gevarieerde theorielessen, welke voor deze cursus zijn geschreven, gaan we dieper in op de gereedschappen, het hout, de geschiedenis van het beeldhouwen, stijlen enz. Een theorieles duurt ongeveer 20 minuten; de rest van de les bestaat uit het daadwerkelijk snijden. Eén les duurt 3.5 uur.

Met het volgen van de opstapcursus worden de gutsen en het hout ter beschikking gesteld door Art-Beid. Zo hoef je zelf nog geen investering te doen.

Informatie & inschrijven
workshop

Workshop boetseren

Boetseren kan worden beoefend als hobby, maar kan ook een onderdeel van een beroep (zoals beeldhouwer, modelleur of requisiteur) uitmaken. Met de hand worden vormen gemaakt van een zachte massa, zoals boetseerklei, boetseerwas of plasticine.
De workshop boetseren is een eendaagse workshop waarin we een hoofd (portret) boetseren van een model. In de ochtend wordt eerst uitleg voor het boetseren van een portret gegeven en daarna beginnen we met het opzetten van het portret. Na de lunch gaan we de details in en werken we het portret verder uit.
De workshop is inclusief materiaal, koffie, thee en een lunch.

Informatie & inschrijven
Edwin

Cursus boetseren

Met de cursus portret boetseren van 4 dinsdagavonden leren we kijken. Door het kijken leren we te zien. Wat we zien zetten we over in de klei met onze handen. We werken vanaf een model wat bij ons zit op deze avonden. Van dit model hangen rondom grote foto’s. Met maximaal 10 cursisten wordt het opzetten, het moduleren en het uitwerken geoefend tot een lijkend portret.

Informatie & inschrijven

Een opdracht of liever zelf aan de slag?

Wil je een beeld of heb je een restauratie? Art-Beid voert dit op een klassieke ambachtelijke wijze uit. Liever zelf aan de slag? Art-Beid geeft cursussen en workshops.