Echt iets maken

Workshop klassiek beeldhouwen/houtsnijden
De workshop van Art-Beid geeft u de kans om kennis te maken met het ambacht van het klassiek beeldhouwen/houtsnijden, dat zeker niet verloren mag gaan. Tijdens de workshop kunt u een kijkje nemen in het atelier van de beeldhouwer/houtsnijder. Het zelf voelen hoe een guts door het hout snijdt en het maken van een werkstuk geven een goede impressie.

De workshop start om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De kosten van de workshop zijn € 75,00 inclusief de lunch, koffie/thee, materiaal en het gebruik van het voor deze workshop bedoelde gereedschap.

De workshop wordt gegeven door Clim Schots op de Noordendijk 173a atelier 9 3311 RN Dordrecht.


Ervaringen van cursisten

workshop
Hermien

Heb het enorm naar mijn zin gehad! Binnen enkele uren heb ik toch wat neergezet! Een aanrader!

— Hermien
Peter

Na de workshop ben ik verder gegaan en de opstapcursus doorlopen, ik zit nu drie jaar bij de gevorderden heb ik nu een aantal werken gemaakt waarvan dit mijn laatste werkstuk is.

— Peter

Helemaal leuk. Deze cursus heeft me laten zien dat ik het kan. Clim heeft me goed geholpen en ik heb me ingeschreven voor de opstapcursus.

— Bert

De opstapcursus klassiek beeldhouwen houtsnijden bij Clim was zeer inspirerend en heb er goed leren omgaan met gutsen. Met de vervolgcursus ben ik nu een plafondornament aan het snijden vanuit bollingen op de klassieke manier.

— Yvonne

Bekijk al het werk wat de cursisten hebben gemaakt tijdens de workshop. Maar ook de vervolgcursus en de cursus voor gevorderden. Een overzicht van hun werk en bevindingen.

Bekijk werk cursisten

Inschrijven

Cursus die je wilt volgen

Persoonlijke gegevens


Goed om te weten

Beeldhouwen is het wegnemen van materiaal tot er een bepaalde vorm ontstaat (extractie). Klassiek beeldhouwen/beeldsnijden is een puur ambachtelijk ambacht dat al eeuwen lang onveranderd wordt uitgevoerd.

De bedoeling van deze cursussen is dat het ambacht en de daarbij behorende technieken niet verloren gaan. Alleen met deze methode, technieken en kennis van de gereedschappen kunnen in de toekomst het bestaande erfgoed behouden blijven.